Header image  
   
  
 
 
 
 

 
 
 

Bine ati venit la Vila-Plexus

Tara:
Romania se afla in sud-estul Europei, intre 43-3707 si 48-1506 latitudine nordica si 20-1544 si 29-4124 longitudine estica; acesta se intinde pe o suprafata de aproximativ 480 km de la Nord la Sud si 640 km de la Est la Vest. Suprafata Romaniei este de 237.500 km patrati si are o populatie de peste 23 de milioane de oameni.

In partea de nord a coastei romanesti a Marii Negre se afla Delta Dunarii, un paradis natural unic, la care se poate ajunge foarte usor de la Tulcea.
De-a lungul secolelor delta de varsare a fluviului lung de 2800 de Km formeaza un labirint de rauri, insule si lacuri acoperite de suprafete de stuf de nepatruns, paduri si dune de pamant

    

Acest peisaj este atat de aproape de natura, incat in zilele noastre exista inca sate la care se poate ajunge doar cu barca, iar UNESCO a trecut Delta Dunarii pe lista rezervatiilor naturale ale biosferei. De la Tulcea, la intrarea in Delta Dunarii, unde se gaseste si muzeul Deltei Dunarii, se poate vizita printr-o calatorie barca acest ecosistem unic, cu cele 18 rezervatii, cu paradisurile sale de pasari si linistea sa desavarsita.

In general pescuitul in Delta Dunarii si in lacurile din afara marilor orase este permis in limita normelor legislative. In delta Dunarii traiesc peste 160 de specii de pesti (printre care de mentionat sunt : nisetrul, stiuca si crapul). Se poate pescui si ocazional fiind disponibile excursii cu barca organizate pentru ornitologi profesionisti sau amatori (in Delta Dunarii traiesc peste 300 de specii de pasari si cea mai mare colonie de pelicani din Europa). Legislatia referitoare la Delta Dunarii este respectata strict (in aceeasi masura in domeniul pescuitului si a vanatorii). Turistii ce calatoresc aici cu ambarcatiunile proprii trebuie sa plateasca la Directiunea portuara Tulcea o taxa de intrare. Tot aici sunt controlate pasapoartele, permisele de navigare si actele de inregistrare pentru ambarcatiune.

In partea de sud se afla statiunile de pe litoralul romanesc. Constanta este aeroportul folosit de turistii ce vin in vacanta pe coasta Marii Negre, pentru ca statiunile se afla foarte aproape in partea de sud a acestuia. In plus, Constanta este un oras absolut remarcabil si demn de a fi vizitat cu monumentele sale antice, cu cladirea Casinoului amplasata direct pe malul marii si cu o activitate comerciala intensa a celui mai mare port romanesc. Insa, inainte de toate, orasul Constanta, constituit deja in secolul 7 inainte de Christos, dispune de bazilici remarcabile, cu o importanta cultural-istorica deosebita, precum si ruine romane. In plus, va puteti plimba pe urmele poetului roman Ovidiu, ce a trait aici in exil in perioada dominatiei romane.

    

Mamaia este cea mai importanta si mai cunoscuta statiune din Romania si se afla in partea de nord a Constantei. Cu o plaja lunga de 7 Km, cu nisip fin si auriu, si cu un lac in directa apropiere, fac din Mamaia unul din locurile ideale de petrecere a vacantelor in familie, de unde se pot vizita si imprejurimile culturale interesante. Sunt posibile atat excursii in Delta Dunarii, precum si tot felul de activitati si, pana in luna octombrie, viata de noapte ofera de mult timp destule modalitati de distractie.

In partea de sud a Constantei de-a lungul coastei se intind celelalte statiuni pe o lungime de 50 de kilometrii, cuprinsa intre Eforie Nord si Mangalia, nu departe de granita bulgara, si sunt presarate cu plaje de vis.

In aceasta regiune, statiunile Neptun si Olimp ofera cele mai bune conditii, acestea fiind preferate de vechea garda comunista. Confortul deosebit al acestora il regasiti atat in vilele elegante cat si in hotelurile luxoase, pentru cei mai pretentiosi oaspeti. Statiunile din sudul litoralului Jupiter, Cap Aurora, Costinesti, Venus si Saturn ofera in schimb cazare la preturi avantajoase.

Pe litoralul Marii Negre romanesti sunt multe de vazut, incepand cu ruinele cetatii antice Histria, trecand prin Delta Dunarii, si pana in Bucovina. De asemenea, Bucurestiul este la numai 3 ore distanta.

Tratamente balneare
Romanii au fost cei care au pus bazele statiunilor de tratament din Romania. Pentru multi oameni, o vacanta intr-un centru de tratament reprezinta un lux abordabil si incantator de relaxant. Pentru altii apele minerale (izvoare naturale de dioxid de carbon) si baile de namol reprezinta tratamente cat se poate de serioase si sigure impotriva durerilor (cronice), ce altfel nu pot fi tratate. Pentru cele doua tipuri de vizitatori Romania poate realiza mici minuni la preturi incredibil de avantajoase.
Toate tratamentele sunt realizate sub stricta supraveghere a Institutului de Fizioterapie si Balneologie si sunt supravegheate de medici de specialitate. Baile curative sunt oferite pe toata perioada anului. Tratamentele cu Gerovital de la Dr. Ana Aslan este cunoscut si apreciat pe plan mondial. O astfel de cura puteti sa faceti atat pe litoralul Marii Negre cat si in Bucuresti. Puteti sa alegeti dintr-un numar de 70 de astfel de centre de tratament din intreaga tara, ce va ofera intreaga paleta de tratamente la cele mai moderne standarde .